Informujemy, że w sierpniu 2018 roku ruszył Podprogram 2018 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (FEAD2014-2020).
Program współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
Zasady kwalifikowania określają wytyczne Instytucji Zarządzającej tj MRPiPS, (dostępne na stronie https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna/programy/program-operacyjny-pomoc-zywnosciowa-2014-2020-popz/wytyczne/podprogram-2018—materialy-aktualne—kwiecien-2018-r/ ).
Kwalifikowaiem zajmują właściwe miejscowo MOPS, GOPS,OPS.
Zestaw na Podprogram 2018 obejmuje artykuły spożywcze w łącznej ilości około 49 kg/os w tym:
- groszek z marchewką 3,6 kg
- fasola biała 3,6 kg
- koncentrat pomidorowy 1,6 kg
- buraczki wiórki 1,05 kg
- powidła śliwkowe 1,8 kg
- makaron jajeczny 4,5 kg
- makaron kukurydziany bezglutenowy 0,5 kg
- ryż biały 3 kg
- kasza gryczana 1,5 kg
- herbatniki maślane 0,8 kg
- mleka UHT 7l
- ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg
- szynka drobiowa 3 kg
- szynka wieprzowa mielona 2,1 kg
- pasztet wieprzowy 0,64 kg
- kabanosy wieprzowe 0,36 kg
- filet z makreli w oleju 1,7 kg
- cukier biały 4 kg
- miód nektarowy 0,4 kg
- olej rzepakowy 4 l
- gołąbki w sosie pomidorowym ,6 kg